Allt till salu inom "ostformar"

Sortering:
mejeriutrustning
Örebro
3 månader
25 000 kr
Blocket.se
ostform hjärta
Värmdö
7 månader
10 kr
Blocket.se
Ostformar
Åre
9 månader
300 kr
Blocket.se
Emmental SilicoMold
Butik
279 kr
NYTT Söders Gourmet

Tidigare annonser till salu

Kulturen 1971. Tema Hem och Hushåll.
Togs bort för 12 år sedan - Till försäljning i 5 år
Illustrerat pappband. Innehåll; Ostformar - Om brickor - Om tillbringare - Tegelte - Kakelugnsmakare
60 kr
Bokbörsen.se
Kulturen 1971. Tema Hem och Hushåll.
Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 6 år
Illustrerat pappband. Innehåll; Ostformar - Om brickor - Om tillbringare - Tegelte - Kakelugnsmakare Öfverberg - C.G. Lindgrens Kina m.m. 192 sidor. Vikt 410 gram. Illustrerad med fotografier i svartvitt samt planscher i färg. Mycket gott skick. (f)
60 kr
Bokbörsen.se
Kulturen 1971
Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 4 år
Hem och hushåll. Artiklar om bla: ostformar, remmare, tillbringare, kakelungnsmakare i öfverberg. Bra skick.
40 kr
Bokbörsen.se
OST A LA CARTE MED ANDROUET
Togs bort för 10 år sedan - Till försäljning i 3 år
Natur & Kultur. Översättn Malin Ardhammar uppl. 2005. 156 s. Inbunden. Trådbunden med laminatpärmar. 29,5x21,5cm. Nyskick. Mycket vackert illustrerad. Ostar hör till de mest uppskattade inslagen bland de gastronomiska fröjderna, särskilt ? kombination med de viner som ofta hör till. Men våra ostar bjuder också på ett koncentrat av historia, land och traditioner, såväl i Europa som på andra kontinenter . När mjölken tas om hand för att bli ost inleds en noggrann process med exakt tillvägagångssätt där människan ska förädla naturens gåvor enligt den grekiska mytologin uppstod Vintergatan genom att bröstmjölk droppade från Herakles amma Junon. Der grekiska n2mnagJilaxfas betyder också mjölkvägen. Bara det faktum att en sådan liknelse har uppstått visar hur stor betydelse mjölken har haft som närande vätska. Under den yngre stenåldern började människan att tämja getter och får och man fick tillgång till både kött och mjölk. Efter ett tag upptäckte man att mjölken ibland ystade sig spontant så att en ostmassa bildades. Man lät den rinna av i en ostform, som ofta var ett enkelt lerkärl genomborrat av hål. Och formade den sedan. De lagringsbara produkterna fick i vulgärnamnet formaticum (det som är gjort i en form) och översatt till franska blev ordet formage, fourme och slut fromage (1100-talet). De nordiska språkens ost ysta är i stället besläktade med latinets jus (sås eller soppa). Tyskans och engelskans Käse och cheese kommer från latinets caesus (ost). Ibland förvarades mjölken i små säckar tillverkade av magsäcken från slaktade betesdjur. Bofasta och kringflyttande herdar uppräckte på så vis att mjölken ibland kunde ysta sig tack vare de naturliga ennzymer som trängde ut från säcken. Den här processen lärde man sig att kontrollera och senar utvecklade man dagens framställningsteknik med löpe. Ett extrakt ur kalvens löpmage. Det ständiga bekymret att försäkra tillgången på mat, i kombination med muntlig tradition, erfarenhet och regionernas särarter, drev på när människan skapade sina ostar Klostren spelade en viktig roll och här uppfann man många klassiska ostar som Munster, Port-Salut och andra mer moderna varianter som till exempel Belloc och Tamié. Nya ostar skapades också av folk som levde på slätterna och i bergstrakterna där vintern kunde vara svår så uppkom till exempel Vacherinostarna. som likt Gruyéreostarna kan lagras länge. Både herremän och vanligt folk åt ost och under medeltiden ingick den ofta som ingrediens i gratänger och pajer. Vissa ostar försvann medan andra fick leva vidare. Under 1800-raler fick många ostar ett uppsving, bland annat tack vare att transportmedlen utvecklades och att det nu var möjligt med en snabbare och effektivare hantering av mjölken. Många ostar spreds över stora delar av Europa.
180 kr
Bokbörsen.se
topwave

Missa inget nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få reda på de senaste och hetaste tipsen inom köp & sälj